Specialiteiten


Kloostermoppen

Monniken bouwden van 1420 tot 1450 de kerk van Sleen op met Kloostermoppen. In Erm is in 1937 de steenoven terug gevonden waar deze bakstenen van groot formaat werden gemaakt. Met de stenen uit Erm is de kerk van Sleen gebouwd. Kloostermoppen zijn het resultaat van monnikenwerk, evenals deze smeuïge en smakelijke koek, die door de aandacht die eraan is besteed de naam Kloostermoppen ten volle verdient.

Drentse Heidekoeken

Heidekoek een ontbijtkoek verwerkt met heidehoning met een laag amandelspijs ertussen afgewerkt met amandelschaafsel. Verpakt in een heidekoekzak. Wilt u het cadeau geven dan hebben we er ook speciale heidekoekdozen voor.

Heidekoek

Drentse Heidekoeken

Sleenertoren koekjes

De Sleenertoren is met 65 meter de hoogste toren van Drenthe. Het koekje heeft de afbeelding van de toren met een verrassende smaak.

slenertorenkoekjes-klein

Sleenertoren koekjes

Harm en Roelof stoet

Een heerlijk brood gemaakt van volkorenmeel, tarwebloem, meergranenmix en geroosterde havervlokken, met een decoratie van roggebloem.

harmenroelofstoet-klein

Harm en Roelof stoet

Het Molensteentje

Lekkernij van volkoren meel en donkere meergranenmix gevuld met suikermix en speculaaskruiden, met een decoratie van roggebloem.

molenaars-klein

Het Molensteentje

Molenkoekjes

Heerlijke boterkoekjes met een vleugje vanille.

Molenkoekjes

Molenkoekjes