Onze Maarten wint goud

De jonge bakker Maarten Kasper werkt bij ons en won een gouden bokaal voor zijn ingezonden producten. De wedstrijd “Boulangerie Talentenprijs 2021” werd gehouden in Vianen.

Maarten Kasper (20) uit Emmen mag zich nu met recht een echte bakker noemen, als je op jonge leeftijd al zulke prijzen binnenhaalt. Maarten doet een BBL bakkersopleiding 3e jaars aan het Deltion College in Zwolle, en nu al met succes. Hij toont hier zijn prijs, een mooie gouden bokaal en daarbij de prachtige en zeker lekkere producten. Hij zit in het laatste jaar van de opleiding zelfstandig werkend bakker. Een BBL opleiding betekent dat je werkzaam bent in een bedrijf en één dag in de week naar school gaat. De rest leer je in het bedrijf waar je werkt. Maarten: “Ik heb voor dit vak gekozen omdat ik creatief bezig wil zijn, en dat kan geweldig goed in dit vak. Herman Schepers geeft me die ruimte ook en die benut ik dan maar al te graag.

Goed voorbereid
“Ik heb me zo’n vijf maanden voorbereid op deze wedstrijd.” Maarten had speciaal voor mij een mooie presentatie gemaakt van de producten waar hij hoog mee scoorde. Met de brioche gevlochten scoorde hij 188 punten, met het desembrood (bol) 189 punten en met het croissantdeeg gevuld 195 punten. Met deze score was hij met ruime voorsprong de beste bakker. En dus goud.

Bron: www.sleen.nu