Roy naar Mondial du Pain

In oktober gaat Roy Schepers, samen met Wietse Schiere, naar de Mondial du Pain. Dit is een tweejaarlijkse wedstrijd georganiseerd door de ‘Ambassadeurs du Pain’. Een team uit Nederland dus, maar ook uit bijvoorbeeld Korea, Peru,Italië, Brazilië en China doen mee aan deze wedstrijd. Deze zevende editie wordt gehouden in Nantes, Frankrijk.

Eervol

Wietse Schiere werkt bij Koopmans Meel en is in 2012 1e geworden bij de Coupe d’Europa. Wietse heeft zijn sporen verdiend in het vak en is zelf sinds 2013 Meester Boulanger. Hij vroeg Roy om mee te doen. Een hele eer om daarvoor gevraagd te worden. Beide heren hebben al een aantal keren samengewerkt, onder andere bij de open dag in 2018 (zie foto).

Training

De top uit de internationale bakkerswereld komt daar samen. Zoals het bij een echte wedstrijd hoort: er wordt volop getraind en het teamNL heeft een heuse bondscoach: Hans Som. Welke producten er gemaakt worden, dat is uiterst geheim. Eind oktober kunnen we melden hoe het is verlopen. Wietse en Roy: veel succes!

Meer weten over de wedstrijd? Kijk op de Facebookpagina van de Ambassadeurs du Pain. En wil je weten welke tips Wietse heeft voor de bakkers? Kijk dan naar ‘Bakken met Wietse‘.

Logo Mondial du Pain 2019