Samenwerkingen met onze bakkerij

De bakkerij wordt goed gebruikt. Niet alleen met ons eigen werk, maar ook door ‘gastgebruikers’. Gastgebruikers zijn Laurens Weigand van Bamboo Byte en Myrthe Veuger van de Mini Bakery.

Bamboo Byte

Laurens z’n vriendin kreeg het idee om granola te maken voor de verkoop. Dit werd uitgeprobeerd bij de familie Weigand in de keuken, maar dat werd in de loop van de tijd allemaal een beetje teveel. Laurens stuurde ons een mailtje of wij iets of iemand wisten waar ze terecht konden om grotere hoeveelheden granola te maken. Toen hebben wij ons zelf aangeboden om dit bij ons in de bakkerij te doen.

Mini Bakery

Nadat wij Myrthe hadden aangeboden dat ze wel bij ons in de bakkerij terecht kon is ze bij ons komen praten wat de mogelijkheden zijn, ze kan nu makkelijker en meer tegelijk haar taartkapsel maken, ze heeft meer ruimte om de taarten gekoeld te bewaren, en meer ruimte om ze te maken. Ook helpt ze ons als zzp-er, als onze banketbakker vrij is met het maken van het gebak. Daar zijn we erg blij mee.

Samenwerking met de molen

De molen heeft alle papieren voor elkaar om meel te malen voor consumptie. Waar kom je dan terecht: bij de bakker, want die mag er dan brood van bakken. Herman en Roy zijn op uitnodiging van de molenaars in de molen geweest en hebben zich laten voorlichten over het meel wat er gemalen wordt.

Aan de hand daarvan heeft Herman een klein begin gemaakt om brood te bakken met volkorenmeel in de vorm van een ronde bol met het logo van de molen “De Hoop”.

Past prima vanwege andere schema’s

Laurens en Myrthe komen op de momenten in de bakkerij als onze productie bijna ten einde loopt dan is er ruimte voor ze. Verder kost het ons weinig tijd.

Komen er nog meer gastgebruikers? Het antwoord is duidelijk: “meer activiteiten kunnen er niet meer bij, het is mooi zo”.

Bron: Netwerkcafe Sleen

Foto: Alieke Eising