Vanaf nu: katoenen broodzakken te verkrijgen

Wij hebben vanaf heden katoenen broodzakken voor hele en halve broden. Een duurzaam initiatief om mee te helpen aan het terugdringen van de hoeveelheid plastic verpakkingen. De broodzakken zijn verkrijgbaar vanaf woensdag 3 juli: #plasticbagfree.

Minder plastic

Er is een steeds groeiend besef dat duurzaamheid belangrijk is en dat de hoeveelheid plastic verpakkingen teruggedrongen moet en kan worden. Met deze katoenen broodzak bieden wij klanten de mogelijkheid om zelf een steentje bij te dragen aan dit grote doel. Wemmie: “We verwachten niet meteen dat we hiermee een groot milieuprobleem oplossen maar wij vinden het belangrijk en geven onze klanten die duurzaam willen leven de mogelijkheid om minder plastic te gebruiken.”

Herbruikbaar

De katoenen broodzak is eenmalig aan te schaffen en is herbruikbaar. Wemmie: “Onze klanten kunnen deze steeds opnieuw meenemen naar de winkel waar wij het brood erin verpakken.”Katoen heeft niet dezelfde eigenschappen als plastic. Het laat meer vocht door waardoor het brood eerder uitdroogt. Dit is vooral merkbaar bij invriezen. Het beste is om het brood ongesneden in te vriezen of , als het brood toch gesneden is, de buitenste kapjes goed tegen de andere sneetjes aan te duwen en het brood strak in de katoenen zak te verpakken.

Katoen verantwoord geproduceerd

Het katoen is GOTS gecertificeerd wat wil zeggen dat de productie op een milieuvriendelijk en sociaal verantwoorden wijze gebeurt. Het beste is om dit organisch materiaal niet uit te wassen. De zakjes zijn goed schoon te houden als de kruimels na ieder gebruik uitgeklopt worden en de zak niet vochtig opgevouwen wordt.

Herman: “Het is een mooi alternatief waardoor we samen de hoeveelheid plastic verpakkingen kunnen verminderen!